Sådan laver du hjemmelavet is

Der er mange måder, man kan lave hjemmelavet is på, og faktisk er langt de fleste af dem utrolig nemme. Det vigtigste er, at du får lavet en god base som bliver lækker og cremet, når den kommer i ismaskinen. Hvis du gerne vil have en is som er lige så blød og cremet, som den is du finder i en isbutik, så kan du altså ikke undvære ismaskinen. Ismaskinens rotation gør nemlig, at der ikke bliver formet iskrystaller i din ismasse, hvilket er det, som gør en is hård.

En typisk ismasse består af fløde, æggeblommer, sukker og en lille smule vanilje. Du vil som regel bruge 4 æggeblommer, omkring 80 g sukker og en vaniljestang til en halv liter fløde. Ellers skal du bare følge disse trin:

    • Det første man laver, er en æggesnaps. Den laver du ved at piske æggeblommerne og sukker sammen, indtil massen bliver luftige.
    • Herefter bringer du fløden og vaniljen i kog.
    • Når fløden har kogt, tager du gryden af varmen og begynder at tilsætte æggesnapsen. Her er det vigtigt, at du pisker massen godt, imens du hælder. Ellers kan du risikere at få klumper af æggemasse i din is.
    • Når ismassen er blevet ensartet, skal du bringe den til kog igen for at tykne den. Her er det igen vigtigt, at du pisker hele tiden for at undgå klumper.
    • Når ismassen er tyknet, kan du hælde den i en ismaskine.

;

Du kan også bruge denne opskrift uden en ismaskine. Her kræver det, at du kommer isen tildækket i fryseren, og tager den ud for at røre rundt en 4-5 gange.

Dette er som sagt en opskrift til en ismasse, så du kan sagtens eksperimentere med forskellige smage. Det kan for eksempel være daim-stykker eller nødder.

0/50 ratings

Lorem 6, 2345 ipsum, set

+12 34 56 78 90